Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 16:12 - Наръчник за бързо отслабване
Автор: jurnal Категория: Забавление   
Прочетен: 282 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.09.2014 22:36


България е на първо място по брой бременни мъже! Това твърдели японски туристи или бизнесмени, забравих точно. Информацията ми е от ненадежден източник, с който чакахме влак, закъснял с около час още от началната гара. Ама от собствени наблюдения мога да кажа, че доста мъже, а и още повече жени, имаме сериозна нужда от отслабване. И това, че лятото мина и скоро може и да не се наложи да ходим на плаж хич не трябва да ни успокоява. Понеже последното нещо, което бих искала да причиня на себе си или на някой свой ближен, е диетата, реших да се поровя из гънките на мозъка си за някакви алтернативни методи на отслабване, които да не са чак толкова драстични като отказването на шоколада например. Та, ето няколко гениални идеи, които ми хрумнаха:

1. Напуснете работа!

Ефектът на отслабване няма да дойде моментално, но е сигурен. Като останете без работа, ще се наложи драстично да свиете разходите си, за да имате достатъчно за плащане на сметките за ток, парно, вода и ИНТЕРНЕТ! За друго и да нямате пари, за интернет непременно трябва да си оставите, защото може да ви потрябват съвети как да напълнеем след драстичната загуба на тегло, причинена от напускането на работа, примерно.

2. Дарете заплатата си за благотворителност!
Може да не напускате работа, а просто да дарявате цялата си заплата за благотворителност. Изберете кауза, която най-много ви влече. Не е задължително да вървите с общия поток и да пръскате парите си за спасяването на Мизия, Аспарухово или поредната DMS инициатива, за която така или иначе другите ще съберат пари. Бъдете креативни - дарете заплатата си на фонд за допълнително пенсионно осигуряване например, макар да е сигурно, че никога няма да се пенсионирате, защото, докато дойде вашият ред, пенсионната възраст ще е скочила до 124 г. и седем месеца. Платете всичките си данъци за следващите сто години, или наредете на банката да прехвърля всичките ви пари по сметката на финансовото министерство. Сигурно има и далеч по-интересни каузи, които да подкрепите със заплатата си в името на перфектната фигура. Помислете, от умственото напрежение също се топят калории.

3. Спортувайте!

Понеже сигурно вече сте изпълнили поне една от първите две точки, се предполага, че не можете да отделите достатъчно средства за тренировки под надзора на вещо лице. Затова ще се наложи да практикувате безплатен спорт. Най-изгодно е качването по стълби с леко приклякване на всяко стъпало (така ще работите усилено за мускулите на таза). Този спорт е две в едно - хем избягвате опасните асансьори, които напоследък имат навика да падат като круши, хем тренирате мускулатурата на цялото тяло. Можете да съчетавате ходенето по стълби и лекото приклякване с лицеви опори на междуетажията. Добре е да не си позволявате празни курсове нагоре и надолу по стълбите - всеки път като се качвате носете вода в две десетлитрови туби (само с една натоварвате неравномерно мускулатурата), която сте налели от най-близкия извор, а на слизане задължително изхвърляйте боклука. Ако нямате толкова боклук, хвърляйте този на комшиите. Хем ще съчетаете отслабването със заздравяване на междусъседските взаимоотношения. Има и други варианти на спорт - спринт пред служители на данъчните, бягане с препятствия между колите на тротоара от побеснялата домоуправителка, която ви търси парите за вход и т.н.

4. Смейте се повече!
Тук вече съвсем сериозно. Когато се смее, човек топи калории, много калории, твърдят учените. Пък даже и това твърдение да не е вярно, според други учени, доброто настроение е в основата на добрата фигура. Когато човек е сдухан, трупа кила, защото яде повече, отколкото трябва, за да се залъже, че е щастлив. Организмът на мрънльовците и хората, които им обръщат внимание, непрекъснато е в стрес и е в режим на трупане на запаси под формата на подкожна мазнина, това пак според учените. Та, затова - смейте се, даже да не ви е смешно първоначално, после сигурно ще започнете да се забавлявате искрено. А и смехът е най-добрият начин да дразните хората, които ви дразнят.

5. Яжте грозни плодове и зеленчуци!
Освен че са по-евтини и са подходящи в случаите, когато сте изпълнили правила едно и две за бързо отслабване, грозните зеленчуци и плодове обикновено съдържат по-малко химикали от останалите. Те са по-близо до идеала за "бабините" домати и краставици, отколкото който и да било друг био плод или зеленчук. Пък и като ги направите на салата или компот какво значение има красиви ли са били или не, когато сте ги купували.

6. Харесвайте се и се глезете!
Когато човек е доволен от начина, по който изглежда, той е по-щастлив. Както споменахме по-горе, щастливите хора нямат нужда да се тъпчат непрекъснато с някакви неща, за да си създават допълнително ендорфини. Като се глезите по начин, който вие самите си решите, отново си доставяте удоволствие, което избива в ендорфини и подтиска апетита. Пък и даже да не помогне за отслабването, какво значение има - нали така или иначе си се харесвате. Какво ви пука за две, три или трийсет кила отгоре!



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jurnal
Категория: Забавление
Прочетен: 27971
Постинги: 33
Коментари: 14
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930